Fruit
Zachte aardbeien, glanzende zwarte en rode bessen, sappige passievruchten en granaatappels en overrijpe bramen liggen op een tafel uitgestald en vormen een overweldigende en sensuele pracht van kleuren en vormen. Fruitvocht glinstert, langzaam druipend over de vruchten. Verwachtingsvol ligt de rijkdom van de natuur daar te schitteren. Ingezoomd op het fruit zien we vervolgens hoe de vruchten worden vervaardigd tot een sieraad, soms met een aan wellust grenzende ruwheid. De overrijpe vruchten worden met scherpe naald doorboord. De maakster ontneemt het fruit zijn schoonheid om zichzelf er mee te verfraaien. Schoonheid en verval gaan hand in hand. De soms trillende camera registreert hoe sappen verloren gaan terwijl het fruit geofferd wordt. De ketting is sensueel en prachtig maar het verval zet vrijwel direct in. De ketting huilt zoete tranen van passievrucht en aardbei.

Video: Dave Damen http://davedamen.com/
Muziek: Bart de Win http://bartdewin.nl/
Zang: Bart de Win & Walt Wilkins
Pedal steel: Kim Deschamps


Phoenix
Een mysterieuze vrouw met een lantaarn in haar hand kijkt in het donker van de vallende avond schichtig om zich heen. Gejaagd doorkruist ze donkere bospaden en stegen. Ze heeft haar haren verborgen en in haar hand schittert een sieraad. Ze lijkt erdoor geobsedeerd. De camera begluurt haar. Is ze op de vlucht? We volgen de vrouw op weg naar een geheimzinnige ruimte vol brandende kaarsen. In het warme flikkerende licht onthult ze zichzelf voor haar altaar, waar ze een overdaad aan kettingen heeft verzameld, schitterend in het licht van de vele kaarsen. Haar huid en rode haren worden verlicht door de warme tinten van het vuur. Ze opent haar handen en toont haar nieuwe aanwinst. Wanneer ze het sieraad om haar hals doet transformeert ze tot een sensuele, maar geobsedeerde verschijning. Een haast krankzinnige ontlading volgt, resulterend in een kalme sereniteit. Eindelijk kan ze het sieraad dragen, ze is compleet.

Video en zang: Dave Damen http://davedamen.com/
Muziek: Bart de Win http://bartdewin.nl/


Cloudburst
In een decor van natgeregende straten, verlicht door straatlantaarns, stoplichten, auto's en reclameborden loopt een mooie vrouw die de regen trotseert. Ze is prachtig gekleed, draagt een mooie jurk, elegante schoenen en heeft betoverende krullen. Ze is duidelijk naar een sjiek feest geweest. Na afloop is ze alleen op weg naar huis gegaan. Buiten regent het inmiddels pijpestelen maar de jonge vrouw vervolgt haar wandeling onverstoorbaar. Ze draagt een bijzonder sieraad dat haar met vertrouwen vervult. Ze voelt zich sterk; niets kan haar van haar stuk brengen. Ze laat haar haren, kleding en make up totaal verregenen maar ze blijft doorlopen met een glimlach op haar lippen. Deze vrouw kan de wereld aan, het sieraad geeft haar sensualiteit en kracht. In de natte straten en in de regen weerspiegelt zich haar schoonheid. Deze lichten en kleuren zijn een mysterieuze echo van de kleurrijke wereld waar ze eerder op de avond deel van is geweest.

Video: Dave Damen http://davedamen.com/
Muziek: Bart de Win http://bartdewin.nl/
Zang: Allison Russell http://birdsofchicago.com/ & http://pogirl.net/


Frozen Souls
Een prachtig sieraad is onbereikbaar omdat het stevig vast zit in een diepe laag ijs. Een mooie jonge vrouw smacht ernaar de ketting uit het ijs te bevrijden en zich het sieraad toe te eigenen, of zich er mee te herenigen. Ze bekijkt het verlangend, streelt het koude ruwe oppervlak van het ijs, en omhelst het blok als een geliefde, legt haar hoofd erop te rusten, geduldig wachtend tot ze de schat kan beminnen. De ketting zit diep in het hart van het ijs verankerd. We zien de ketting, met zijn heldere kleuren, vervormd door de ijslagen. De jonge vrouw laat het ijs langzaam smelten door de warmte van haar lichaam. Op het laatst kan ze zich niet meer bedwingen en hakt met geweld op het ijs in. Wanneer ze het sierraad uiteindelijk bevrijdt uit de koude gevangenschap maakt melancholie zich van haar meester. De vrouw doet de nog lichtbevroren ketting om haar hals, waarna de laatste beetjes ijs smelten op haar huid, en staart in gedachten voor zich uit..

Video: Dave Damen http://davedamen.com/
Muziek: Bart de Win http://bartdewin.nl/